مسوولان دولتي در پايان نيمه نخست سال جاري اعلام کردند که پس از تک رقمي شدن نرخ تورم عمومي، تورم در بازار مواد غذايي نيز تک رقمي شده و نرخ تورم مواد غذايي در کشور از 53.3درصد در مردادماه 92 به 8.8درصد در مردادماه 95 کاهش يافته است.
به گزارش افکارنيوز، سال 95 رابايد سالي سرشار از افزايش قيمت انواع مواد غذايي دانست به طوري که گوشت در مرز کيلويي 50 هزار تومان قرار گرفته و مرغ نيز اکنون با کاهش150 توماني به قيمت کيلويي 7150 تومان در پايتخت عرضه مي شود.
البته از وضعيت قيمت برنج ايراني که ذائقه مردم به آن عادت دارد نگوييم بهتر است زيرا در خوشبينانه ترين حالت در مغازه کسبه با انصاف برنج مخصوص چلوکبابي کيلويي 9هزار تومان و برنج درجه يک و ... نيز کيلويي حداقل 13هزار تومان عرضه مي شود و البته نبايد فراموش کرد در برخي مغازه ها و فروشگاه ها همين برنج ها گاه تا کيلويي 12 تا 16 هزار تومان به فروش مي رسد.
دولت اما در طول سه سال گذشته بارها از کاهش تورم و تلاش براي بازگشت رونق به اقتصاد و درآمدزايي و ... سخن گفته است اما با اين وجود مردم عادي هيچ گونه کاهش تورم را حداقل در زمينه خريد مايحتاج روزانه سفره خانوار مشاهده نکرده اند و براي خريد چند قلم مواد غذايي مانند 2 کيلو مرغ،يک کيلو ماست، يک ليتر شير، نان، ميوه حداقل بايد 50-60 هزار تومان بپردازند.
در چند سال گذشته و با افزايش قيمت گوشت قرمز و ماهي، بسياري از خانواده ها گوشت مرغ را جايگزين آنها کرده اند اما روند صعودي قيمت مرغ نيز سبب شده تا اين ماده مهم غذايي ازسفره بسياري از خانواده پربکشد.
روساي اتحاديه هاي مختلف در ماه هاي گذشته بارها از افزايش قيمت اين محصولات خبر داده اند و در مقابل مسوولان دولتي با وعده هاي مکرر از توزيع گوشت قرمزو مرغ منجمد ارزان و ... سعي کرده اند از نگراني بکاهند اما در عمل کمتر کسي موفق به خريد اين مواد غذايي ارزان شده است.
در آخرين اظهار نظر، رييس اتحاديه فروشندگان پرنده وماهي از قيمت 7150 توماني مرغ خبر داده است.
به گفته مهدي يوسف خاني، هر کيلوگرم مرغ 150 تومان نسبت به هفته گذشته کاهش قيمت داشته و از7300 تومان به 7150 تومان رسيده است.
بر اساس اظهارات وي ، نرخ مرغ زنده 4650 تومان بوده و نرخ مرغ آماده طبخ در عمده فروشي درب کشتارگاه به صورت نقدي 6350 تومان، توزيع درب واحدهاي صنفي به صورت نقدي6500 تومان و فروش درب واحدهاي صنفي 7150تومان است.


هرچند بررسي ها حکايت از افزايش قيمت مرغ کشتار و زنده در مقايسه با سال قبل دارد.
حال مسوولان بايد پاسخ دهند که چگونه تورم مواد غذايي با وجود افزايش قيمت روزافزون کالاها، تک رقمي است ؟
با توجه به نزديک بودن سال 96 و ايام نوروز به نظر مي رسد دولت بايد هرچه سريعتر راهکارهاي مناسب و فوري و واقعي براي تامين مواد غذايي مورد نياز مردم اتخاذ کند زيرا ادامه سير صعودي قيمت ها به حتم موجب کوچکتر شدن سفره اغلب ايراني ها خواهد شد و تدابيري مانند اعطاي سالي 2 بار سبد کالا به 11ميليون مددجوي زير پوشش نهادهاي حمايتي نيز نمي تواند مانع از فقر غذايي و سوءتغذيه و ... اين عده شود.
مهرنوش حيدري..
منبع:افکار